CLNR

LOGO CNLR_RO_WHITE

CLNR publică raport transnațional privind situația antreprenoriatului feminin rural în Cipru, Slovenia, România și Serbia, dar și la nivel UE

Acest  raport reprezintă imaginea de ansamblu asupra antreprenoriatului social și ecologic al femeilor din mediul rural, la nivelul a patru țări europene: Cipru, România, Slovenia și Serbia. Raportul include o analiză a contextului național al fiecărei țări și a contextului european, o detaliere despre nevoile specifice ale femeilor din mediul rural și provocările cu care se confruntă, abilități și competențe necesare pentru tranziția verde.

Cercetarea prezentată contribuie la primul rezultat al proiectului WE GREEN, care vizează dezvoltarea unei  baze de cunoștințe actualizate privind antreprenoriatul social și verde al femeilor din mediul rural, necesar pentru pregătirea activităților viitoare.

Două obiective specifice au ghidat cercetarea: 1) identificarea nevoilor și provocările exacte cu care se confruntă femeile din zonele rurale din țările participante (România, Slovenia, Cipru și Serbia) și la nivelul UE, în ceea ce privește perfecționarea și recalificarea pentru tranziția ecologică și 2) să identifice bune practici privind împuternicirea femeilor din mediul rural pentru economia verde la nivel, având în centru spritul antreprenorial și pregătirea în acest sens.

Cercetarea și elaborarea acestui raport fac parte din proiectul Rural Women’s Empowerment through Green Social Entrepreneurship – WE-GREEN co-finanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

Raportul poate fi descărcat în limba  engleză de AICI.