CLNR

LOGO CNLR_RO_WHITE

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a lansat apelul de proiecte destinat finanțării investițiilor în suprastructura portuară de încărcare/ descărcare și depozitare a mărfurilor în vederea reducerii blocadei din zona porturilor românești ca urmare a blocării căilor navale din Ucraina (PT/237/PT_P7/OP3/RSO3.1/PT_A16).

Bugetul limită de contractare în cadrul acestui apel este de 126 mil. euro. Valoarea maximă a finanțării acordate pentru costurile totale eligibile în cadrul prezentului apel este de 65% (50% FC+ 50% BS), iar 35% – contribuția eligibilă minimă a beneficiarului.

Beneficiarii sunt operatorii portuari privați – întreprinderi micro, mici, mijlocii sau mari (inclusiv în parteneriat), care desfășoară activități de descărcare, încărcare, transbordare, primire şi expediere a mărfurilor din navă, la navă, în cadrul Porturilor Constanta, Galați si Giurgiu si în porturile situate de-a lungul Canalului Dunăre – Marea Neagră (inclusiv Poarta Alba – Midia – Năvodari), de-a lungul Canalului Sulina sau în porturile din zonele Midia si Mangalia (parte a Portului Constanta) aflate pe TEN-T și care au operat și operează mărfuri în special de natura celor alimentare, bunuri esențiale, termenul limită de depunere a propunerilor de proiecte fiind 25 iunie 2024.