CLNR

LOGO CNLR_RO_WHITE

Webinarii online – Sprijin juridic pentru ONG-uri, de la înființare, la dizolvare

Centrul pentru Legislație Nonprofit continuă campania de informare privind procedurile de înființare,  funcționare și dizolvare a ONG-urilor, prin organizarea a patru webinarii.

Acestea sunt gratuite și vor avea loc online, pe platforma Zoom, în perioada 20 – 27 octombrie a.c. Înscrierea se face prin completarea acestui formular https://forms.gle/aY4gtKD8MJQZeCu69.

Pentru ca webinariile să fie cât mai utile pentru fiecare participant în parte, aveți posibilitata de a adresa întrebări în prealabil, prin intermediul formularului de înregistrare.

Cele 4 webinarii sunt susținute de Radu Mititean, avocat, Nicoleta Rusu, Specialist în protecția datelor cu caracter personal, și Adriana Iordache, consilier juridic CLNR, după cum urmează:

  1. Înființarea unui ONG și operaționalizarea acestuia din punct de vedere legal

Subiecte acoperite: procedura judiciară și extrajudiciară de înființare a unui ONG și primele obligații legale.

Data: 20 octombrie, orele 14.00-16.00.

Trainer: Radu Mititean, avocat 

  1. Obligații legale ale ONGurilor și standarde de bună practică:

Subiecte acoperite: modificări ale statului, cooptarea de noi membri în asociație, declararea modificărilor privind beneficiarul real, raportarea către ANAF, deschiderea unor sedii secundare, etică și bune practici în ONGuri)

Data: 24  octombrie, orele 11.00-13.00

Traineri: Radu Mititean, avocat și Adriana Iordache, consilier juridic 

  1. Reguli și principii de bază privind protecția datelor cu caracter personal aplicabile ONGurilor

Data: 26 octombrie, orele 14.00-16.00

Trainer: Nicoleta Rusu, Specialist în protecția datelor cu caracter personal 

  1. Transformarea și dizolvarea unui ONG

Subiecte acoperite: Schimbarea formei de organizare a ONGului, proceduri judiciare pentru dizolvarea și lichidarea unui ONG.

Data: 27 octombrie – orele 14.00-15.30

Trainer: Radu Mititean, avocat

Webinariile sunt organizate în cadrul proiectului Reducerea presiunii administrative și digitalizarea procesului de înființare, organizare și funcționare a organizațiilor neguvernamentale în România, derulat de Asociația Centrul pentru Legislație Nonprofit cu finanțare prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.