Cadouri realizate cu grijă și responsabilitate față de cei din jur
- December 16, 2020
- Posted by: admin
- Categories: Noutati antreprenoriat social, Uncategorized
Cadouri realizate cu grijă și responsabilitate față de cei din jur
De câțiva ani, CLNR promovează antreprenoriatul social și încurajează implicarea oamenilor în dezvoltarea de afaceri responsabile.
Este perioada în care cu toții ne gândim la cei dragi nouă și ne dorim să le oferim un mic dar cu ocazia Sărbătorilor.
Anul acesta vă încurajăm să cumpărați local, lucruri realizate cu grijă și responsabilitate fața de mediu, față de resursele materiale, față de angajați și față de clienți. De la mici afaceri care își tratează angajații cu respect, care folosesc resurse locale și își întâmpină clienții cu corectitudine și profesionalism.
Astăzi vă prezentăm o serie de business-uri pe care noi le considerăm responsabile, care au în spate oameni pasionați și interesați nu doar de profit. Vă încurajăm să îi vizitați (online sau offline când va fi posibil), să le apreciați munca, să îi susțineți cumpărând de la ei atât acum, cât și în restul anului. Căci business-urile responsabile, ca și oamenii de altfel, au nevoie de susținere în mod constant, nu doar de Sărbători.
- Mamapan – Brutărie artizanală care vă oferă pâine și produse de patiserie după rețete tradiționale. De Crăciun și nu numai, găsiți la Mamapan cozonac delicios și o mare varietate de fursecuri. Rețetele lor sunt create de mame care fac pâinea cu aceeași dragoste cu care își cresc copiii.
Sursa foto: https://www.facebook.com/MamaPanBrutariaCuMaia
- Fructos – Produc gemuri și dulcețuri, preparate în totalitate manual, în loturi mici, doar din ingrediente proaspete, atent selecționate, achiziționate de la micii producători locali. Întreprinderea social se află în Gura Ocniței, județul Dâmbovița și are ca misiune socială utilizarea resurselor locale și locuri de muncă create pentru grupuri dezavantajate.
Sursa foto: https://www.facebook.com/fructos.ro
- Brutăria Concordia – Înseamnă produse de panificație și patiserie perfecte pentru masa de Crăciun sau pentru a fi oferite în dar. Prin vânzarea produselor de panificație și patiserie, tineri aflați în dificultate urmează cursurile de brutar organizate de Școala de Meserii – un program al Centrului pentru Educație și Formare Profesională CONCORDIA. Mai mult decât atât, absolvenții cursurilor de brutari pot rămâne angajații întreprinderilor sociale CONCORDIA, ca rampă de lansare către piața muncii.
Sursa foto: https://www.facebook.com/brutaria.concordia
- WoodJoy – Găsiți aici jucării de lemn și mobilier pentru copii. Au un design prietenos, fiind atât pe placul copiilor, dar și al părinților.
Sursa foto: https://www.facebook.com/woodjoytimural
- Colțul Românesc – Reunește 15 producători de referință care acoperă gama gourmet, mesteșugari (handemade de serie limitată sau unicat, obiecte de designer) artă populară sau modernă de inspirație tradițională/românească, obiecte vechi (de tip antichități sau anticariat) carte, muzică ( CD uri) dichisuri, jucării, suveniruri, cadouri, etc.
Sursa foto: https://www.facebook.com/coltulromanesc1
- Cosânzeana – Atelierul Cosânzeana se află în comuna Aninoasa, județul Dâmbovița, unde lucrează oameni harnici care au mare nevoie de un loc de muncă. Găsiți aici seturi creative de cusut pe lemn, dar și obiecte gata cusute. Pe site-ul Cosânzeana există o secțiune Create de prieteni unde puteți găsi și alte idei de cadouri realizate de prietenii Cosânzenei.
Sursa foto: https://www.facebook.com/Cosanzeana/
- Remesh – Genți, portofele, portfarduri sunt doar câteva dintre produsele Remesh, realizate din materiale publicitare OOH (banner, mesh, steaguri). Toate produsele sunt realizate de persoane aparținând unor grupuri dezavantajate. Remesh este o afacere socială dezvoltata cu grijă față de oameni și mediu de către Asociația Ateliere fără frontiere.
Sursa foto: https://www.facebook.com/remesh.socialwear
- Meșteshukar ButiQ (MBQ) – Este o rețea de întreprinderi de economie socială, ce a reușit revalorizarea meseriilor tradiționale rome. Găsiți aici bijuterii, obiecte decorative și multe alte produse numai bune de oferit în dar.
Sursa foto: https://www.facebook.com/MesteshukarButiQ
- Ceramica de Nocrich – Un business social al Cercetașilor din Nocrich, în care meșteșugul olăritului, care dispăruse de pe Valea Hârtibaciului de mai bine de 100 de ani și care, iată, a renăscut. La Nocrich găsiți obiective decorative din lut și ceramica, bijuterii, căni sau veselă.
Sursa foto: https://www.facebook.com/ceramicanocrich
- Gruni – Un minunat atelier de unde puteți achiziționa bijuterii, decorațiuni sau veselă, unice, din ceramică sau porțelan, lucrate manual. Gruni face câteva lucruri pentru o dezvoltare sustenabilă, cu un impact cât mai redus asupra mediului: livrări pe bicicletă, servicii de reparaţii şi reciclare pentru propriile produse, ardere doar în cuptoare electrice şi altele.
Sursa foto: https://www.facebook.com/GruniCeramica
- Atelierul de Pânză – Este un atelier social, inițiat de ViitorPlus în 2009, care realizează produse din: bumbac ţesut local și materiale textile reutilizate. Pentru Crăciun au realizat un săculeț de pânză pentru cadouri, ca alternativă la clasica hârtie de împachetat.
Sursa foto: https://www.atelieruldepanza.ro/
- Adoptă un copac – Viitor Plus – Un cadou unic, prietenos cu mediul: un certificat digital de adopție a 5 copăcei, cu text personalizat, pe care îl vei primi prin email și o sacoșă din 100% bumbac, cu grafică de sărbători, de la colegii de la întreprinderea socială Atelierul de Pânză, pe care o vei primi prin curier. Sacoșa are două variante, cu brăduț sau cu glob, una mai minunată decât cealaltă!
Sursa foto: https://www.facebook.com/adoptauncopac/
- Observator Cultural – Un abonament la Observator Cultural este o altă propunere de cadou unic pe care îl poți oferi celor dragi. Revista abordează subiecte dintre cele mai diverse, din actualitatea culturală şi politică naţională şi internaţională.
Sursa foto: https://www.facebook.com/Observator-cultural-187073145892
- DoR – o publicație independentă care spune povești adevărate pentru a-și sprijini comunitatea să înțeleagă, să empatizeze, să descopere soluții și să acționeze. Un abonament la DoR ți-l poți face cadou ție sau celor dragi, de Crăciun sau pe tot parcursul anului.
Sursa foto: https://www.dor.ro/
- Moara de hârtie – promovează meşteşugurile practicate în satul tradiţional românesc: țesut la război, prelucrarea stufului și papurei, fierărie, olărit și ceramică, lucru în lemn, bucătărie tradițională, moară pe piatră și brutărie, dar şi realizarea de hârtie de mână, tipar manual şi legătorie de carte.
Sursa foto: https://www.moaradehartie.ro/